Krantenkiosk: Tol voor alle auto’s, armoede ouderen stijgt en minimumloon kost banen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: Plannen voor een autovignet voor iedereen, armoede onder ouderen stijgt en een minimumloon zou Duitsland 1,2 banen kosten.

Focus Online: Tol

Idee tijdens onderhandelingen: Vignet voor alle automobilisten

Niet een tol voor buitenlandse automobilisten zoals CSU-leider Horst Seehofer per se wil. Maar een vignet op alle auto’s, dat idee gaat rond tijdens de coalitiebesprekingen deze week. De partijen willen 11 miljard euro steken in de Duitse infrastructuur. Ook de tol voor vrachtwagens zou worden uitgebreid. Die geldt dan vanaf 7,5 ton en ook op rijkswegen.

Der Spiegel: Armoede

Armoede onder Duitse ouderen stijgt

Zo veel gepensioneerden waren er nog nooit aangewezen op sociale hulp. Volgens armoede-expert Heinz-Herbert Noll is het onderdeel van een langdurige trend, en kan het er toe leiden dat er weer een pensioensverzekering wordt ingevoerd.

Die Welt: Minimumloon

Werkgevers: ‘Minimumloon kost Duitsland 1,2 miljoen banen’

De Duitse werkgeversvoorzitter Dieter Hundt waarschuwt de politiek die nu nadenkt over een wettelijk minimumloon. Als iedereen 8,50 per uur zou krijgen, dan kost het volgens hem 1,2 miljoen arbeidsplaatsen. Intussen wijst Frankrijk met de beschuldigende vinger naar Duitsland. Het ontbreken van een minimumloon is volgens het land de reden dat de eigen vleesindustrie het zo moeilijk heeft. Minister Arnaud Montebourg van Industrie vindt de huidige situatie onacceptabel en vindt dat er snel iets moet gebeuren.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.