Live vanaf de Hollandtag in Duisburg

Tijdens de Hollandtag in Duisburg laten honderden Duitse ondernemers zich informeren over zakendoen in Nederland. Duitslandnieuws is er vandaag bij.

Volg de Hollandtag vandaag live via twitter. Het artikel gaat verder na dit overzicht:

 

Smart Industry en duurzame mobiliteit

Nederland is een van de belangrijkste handelspartners voor de Duitse economie. Toch is zakendoen in Nederland voor veel Duitse bedrijven nog niet altijd vanzelfsprekend. Voor ondernemers die de Nederlandse markt willen leren kennen of hun bedrijf in het buurland willen uitbreiden, organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) op 8 april in Duisburg de tweede HollandTag.

“Deze dag staat in het teken van grensoverschrijdende zakelijke mogelijkheden, actuele branche-informatie en bovenal netwerken”, aldus Günter Gülker, directeur van de DNHK bij de lancering van de eerste editie.

In workshops en lezingen worden Duitse ondernemers bijgepraat over hoe je de Nederlandse markt betreedt. Thema’s als Smart Industry, energie, duurzame mobiliteit, infrastructuur en circulaire economie staan centraal.

Naast juridische en fiscale aspecten staan ook onderhandelingsstrategieën centraal in het succes van het Nederlandse bedrijfsleven. Deskundigen uit beide landen zullen in een paneldiscussie ook de trends, ontwikkelingen en toekomstperspectieven bespreken.

De HollandTag vindt plaats in het Gebläsehallenkomplex in Duisburg, net over de grens bij Venlo. Het maakt deel uit van het industriële Landschaftspark Duisburg Nord. Bijna een eeuw lang brandden hier dag en nacht hoog-ovens. Tegenwoordig is het hoog-ovencomplex vooral een centrum van creativiteit.

Partners Hollandtag

Een van de partners is het Duitse infrastructuurbedrijf HOCHTIEF, dat in 2014 in Nederland een business unit oprichtte die het complete dienstenpakket aanbiedt. Het team in Amstelveen richt zich vooral op complexe infrastructuurprojecten zoals tunnels, luchthavens, bruggen, trams, spoorwegen en scheepsbouw.

Naast Rabobank is Smart Industry de derde partner. In 2014 is het initiatief gelanceerd om de digitalisering van Nederlandse bedrijven te versnellen. Het platform omvat bijvoorbeeld bijna 40 fieldlabs waar onderzoeks-, industrie- en brancheorganisaties slimme industriële oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren om de informatie-uitwisseling in toeleveringsketens te optimaliseren door middel van standaardisatie.

Het Smart Industry Initiative werkt hierbij intensief samen met het Duitse platform Industry 4.0. De samenwerking is in oktober 2018 officieel getekend.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
DNHK

De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) is met meer dan 1.500 leden het grootste Nederlands-Duitse zakennetwerk en ondersteunt al 115 jaar ondernemingen bij hun activiteiten op de buurmarkt.