Podcast – Komt de vegetarische Bratwurst straks uit Nederland?

Steeds meer Duitsers worden vegetarisch of veganistisch. Experts Jochem Wolthuis en Peter Vermeij vertellen op BNR Nieuwsradio hoe ondernemers kunnen inspelen op deze trend. Komt de vegetarische Bratwurst straks uit Nederland?
Grüne Woche

Steeds meer consumenten zien af van vlees. Hoewel de meeste Duitsers nog altijd gretig worst in een winkelwagentje gooien, groeit het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten. Het gaat zo hard dat Duitsland hiervoor producten moet importeren, bijvoorbeeld uit Nederland.

Een goede reden voor agrofoodmakelaar Jochem Wolthuis (GO4EXPORT) om daarom een aantal Nederlandse ondernemers mee te nemen naar Berlijn om samen te ontdekken of zij bijvoorbeeld de vegetarische Bratwurst kunnen maken.

Op bezoek bij de veganistische supermarkt Veganz in Berlijn-Friedrichshain en de Proveg Incubator verkennen de bedrijven hun kansen.

Luister naar de bijdrage met onder meer Jochem Wolthuis en Peter Vermeij op BNR Nieuwsradio

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.