Industrial intelligence: trends op de Hannover Messe 2019 (Deel II)

Van kunstmatige intelligentie en digital twins tot robots en slimme oplossingen op het vlak van industrial supply: tal van bedrijven zijn op de een of andere manier bezig met digitale transformatie en industrial intelligence. De laatste ontwikkelingen op dit vlak staan centraal tijdens de Hannover Messe, van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april.

Ook dit jaar krijgen bezoekers van de drukbezochte beurs een staalkaart voorgeschoteld van de laatste trends op de Hannover Messe het snijvlak van technologie, industrie en digitalisering. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waarmee bezoekers kennis kunnen maken?

De komende weken lichten we diverse thema’s uit:

Artificial Intelligence (AI)

Toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie: we komen ze steeds vaker tegen binnen de industrie. Zelflerende systemen zijn steeds beter in het (op basis van grote hoeveelheden data en algoritmes) herkennen van patronen en afwijkingen.

Dat leidt tot allerlei mogelijkheden op het gebied van kwaliteitsinspectie, voortdurende procesoptimalisatie en voorspellend onderhoud (waarbij machines zélf aangeven wanneer een onderdeel aan vervanging of onderhoud toe is). Andere toepassingen van AI liggen op het vlak van onder meer beslissingsondersteuning en autonoom rijden.

Servitization/smart maintenance

De toenemende technologische mogelijkheden bieden allerlei kansen op het gebied van smart maintenance en – in het verlengde daarvan – servitization. Technologieën als het Internet of Things, analytics en geavanceerde sensoren zorgen ervoor dat fabrikanten van machines en apparaten steeds meer informatie uit hun product kunnen halen. Op basis van die data zijn ze vervolgens beter in staat om proactief te adviseren over procesoptimalisatie en om nauwkeurig te voorspellen wanneer een machine of productielijn onderhoud nodig heeft. Ook kunnen ze aanvullende diensten leveren, bijvoorbeeld op het gebied van assetmanagement, informatiemanagement en financial services.

Daarmee verschuift de nadruk steeds meer van de verkoop van een product of machine naar de output en uptime ervan. De voordelen van zo’n nieuw, op diensten gebaseerd businessmodel zijn in potentie groot: stabiele en voorspelbare bron van inkomsten, een hogere omzet en tevredener klanten.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen?

Met zo’n 200.000 internationale bezoekers en meer dan 1.500 lezingen is de Hannover Messe de grootste industriebeurs ter wereld. Van 1 tot en met 5 april kunnen bezoekers onbeperkt netwerken en meer leren over de laatste trends en ontwikkelingen op het vlak van industrial intelligence.

Registreer via deze link een gratis entreeticket voor de Hannover Messe 2019. Het ticket (twv. 70 euro) geeft gedurende de vijf beursdagen toegang tot het beursterrein.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:

Hannover Consultancy B.V. Als de vertegenwoordiging van de Deutsche Messe in Nederland adviseren wij alle bedrijven en organisaties die willen deelnemen of een bezoek willen brengen aan de beurzen van de Deutsche Messe in Hannover of elders. Verder werken wij nauw samen met verscheidene branche-organisaties en handelsbevorderende instanties.