Waar de Nederlanders staan op de Hannover Messe 2019

De Nederlandse inbreng op de Hannover Messe 2019 is veelzijdig. Daarom een overzicht van de verschillende deelnemers dit jaar.

Het duurt niet lang meer en dan opent de Hannover Messe 2019 haar poorten. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april worden op de grootste industriële innovatiebeurs ter wereld zo’n 220.000 bezoekers verwacht. Ze hebben de keuze uit zo’n 6.500 exposanten, in 27 hallen.

Het is steevast een belangrijke ontmoetingsplek voor de Nederlandse industrie. Voor de Nederlanders is het niet alleen een goede gelegenheid om elkaar eens te spreken, in het hart van de Duitse industrie is het voor veel toeleveranciers ook de kans om zakenrelaties te onderhouden of nieuwe contacten op te doen.

Dit jaar staan er zeker 70 Nederlandse bedrijven partijen met een stand in Hannover, verdeeld over 21 verschillende hallen (vul in; Niederlande + Aussteller). Een aantal hiervan vormt de Europese vestiging van een internationaal bedrijf. In de aanloop naar de Messe loopt het aantal Nederlandse deelnemers nog op.

Nederland heeft de smaak te pakken gekregen nadat het partnerland was op de Hannover Messe in 2014. Sinds dat jaar staat Nederland jaarlijks in de Top 5. Enkel landen als China, de Verenigde Staten, Turkije en Italië hebben een grotere afvaardiging. De beurs heeft de komende editie als hoofdthema: ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’.

Nederlanders staan verspreid over 21 hallen op Hannover Messe 2019

De Nederlandse bedrijven en organisaties die al bekend zijn:

Hal 2 (Research & Technology)

De topsector HTSM presenteert zich voor de zevende keer op rij met het Holland High Tech House in hal 2, Research & Technology. De Nederlanders in hal 2 werken nauw samen met de toeleveranciers in hal 4 en de deelnemers aan het Holland High Tech IT & Smart Industry Paviljoen in hal 8.

Hal 3 (Industrial Supply)

In Hal 3 staan Prins Castings & Forgings uit Amersfoort en Hemimex uit Rosmalen.

Hal 4 (Industrial Supply)

In toeleverancierhal 4 staan twee groepen Nederlanders, zoals het Holland Paviljoen van de Koninklijke Metaalunie. Daarnaast heeft de Verenigde Maakindustrie Oost uit Hengelo samen met de Handwerkskammer uit Münster voor het dertiende jaar op rij bedrijven bijeen gebracht. Verder tref je er Pillen Precision uit Lichtenvoorde, Stodt uit Hengelo en Vosteq Innovations uit Almelo.

Hal 5 (Industrial Supply, Digital Factory)

Een hal verder staan drie Nederlandse bedrijven: Dycomet Europe uit Akkrum, Airblast uit Heerhugowaard en App4mation uit Utrecht.

Hal 6 (Digital Factory)

Ook in Hal 6 staan drie Nederlandse ondernemers: cybersecurity-specialist Cybersprint uit Den Haag, Ultimaker uit Geldermalsen en Manus Machinae uit Eindhoven.

Hal 8 (Digital Factory)

Net als vorig jaar staat het programmabureau Smart Industry met het het Holland High Tech  IT & Smart Industry Paviljoen. Duitslandnieuws heeft met een studio een plek in dit paviljoen.

Hal 9 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Drie Nederlanders staan in Hal 9: Lexcom uit ’s Hertogenbosch, Procentec uit Wateringen en Yokogawa Europe Solutions uit Amersfoort.

Hal 11 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Hier staan Bronckhorst High-Tech uit Ruurlo, Delta Electronics uit Hoofddorp en Hadro Techniek uit Moordrecht.

Hal 12 (Integrated Energy)

In Hal 12 vormen Eleq uit Steenwijk, Mors Smitt uit Utrecht en Inepro Metering uit Nieuw Vennep de Nederlandse afvaardiging.

Hal 13 (Integrated Energy)

WKK Nederland uit Tilburg en het Amsterdamse Anamet Europe staan in Hal 13.

Hal 14 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Dertec Aandrijftechniek uit Voorhout staat in Hal 14.

Hal 15 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Bege Power Transmission uit Sassenheim en Omec Motors uit Arnhem staan in Hal 15

Hal 16 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Almotion uit het Gelderse Elst staat in Hal 16.

Hal 17 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Niet helemaal Nederlands, maar Epson Europe staat in Hal 17.

Hal 20 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Bal Seal Engineering Europe uit Amsterdam en Globe Airmotors uit Alphen aan den Rijn.

Hal 21 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Resato International uit Assen, IHC Vremac Cylinders uit Apeldoorn en Itensify uit Wolvega.

Hal 23 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Paro Software uit Heemskerk

Hal 24 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Tsubakimoto Europe uit Dordrecht en T&M Techniek uit Harderwijk

Hal 25 (Integrated Automation, Motion & Drives)

Bega Special Tools uit Vaassen, Ammeraal Beltech uit Alkmaar en Verbaan Tandwielen- & Machinefabriek uit Gorinchem

Hal 26 (ComVac)

Jorc Industrial uit Heerlen, Airpress Holland uit Leeuwarden en VP Instruments uit Delft.

Hal 27 (Integrated Energy)

Resato International uit Assen, Bosal ECI uit Vianen, de Duits-Nederlandse Handelskamer uit Den Haag, Fier Automotive uit Helmond, Howden Thomassen Compressors uit Rheden, HyGear Technology and Services uit Arnhem en IHI Hauzer Techno Coating uit Venlo.

Hal 27: partnerland Zweden

Elk jaar staat er tijdens de Hannover Messe een land centraal. Het partnerland van Hannover Messe 2019 is Zweden. Als partnerland zal Zweden de gelegenheid aangrijpen om zich aan de wereldwijde industrie te presenteren met nieuwe technologiethema’s, investeringsmogelijkheden, innovatieve groeistrategieën en onderzoeksprojecten.

Toevoegen

Het aantal Nederlanders op de Hannover Messe is talkrijk. Mist u iets in dit overzicht?

  • Mail de redactie via: redactie@duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.