Podcast – ‘Verrassend hoeveel Duitse zorginstellingen nieuwsgierig zijn naar onze software’

De Duitse gezondheidszorg is berucht vanwege de trage digitalisering. Toch merkt Sven Walraven van Vanad Enovation dat er bij Duitse zorginstellingen veel belangstelling is voor de software uit Nederland.

Het Nederlandse Vanad Enovation maakt software voor communicatie- en integratieoplossingen onder andere in de zorg. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel ziet veel kansen in de Duitse gezondheidszorg en heeft daarom twee jaar geleden in Essen een vestiging geopend.

Sven Walraven is directeur international business development. De afgelopen jaren heeft hij gestoken in marktonderzoek om te kijken hoe de Nederlanders in Duitsland binnen kunnen komen bij de Duitse gezondheidszorg. Hij vertelt over ver gevorderde verkoopgesprekken bij een aantal Duitse ziekenhuizen over een systeem waarbij medische beelden en bijbehorende verslagen kunnen worden uitgewisseld tussen medische instellingen. “Ik denk dat we met onze software voor thuismetingen iets nieuws te bieden hebben.”

In Duitsland heerst nog veel terughoudendheid rond digitale oplossingen in de zorg. “Toch merk ik veel interesse voor ons als Nederlandse partij”, zegt Walraven. “Zeker omdat veel concurrenten grote Amerikaanse bedrijven zijn. Dat merk je aan de prettige en open manier van communiceren met de ziekenhuizen.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/vanad

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.