Smart Industry Nederland bezoekt Duitse Kompetenz Zentern

Nederland wil in 2021 het meest flexibele en het beste digitale productienetwerk in Europa hebben. Om dat doel te halen speelt Duitsland een cruciale rol en daarom gaat Smart Industry deze maand op werkbezoek.

Een delegatie van Smart Industry Nederland bezoekt 19 en 20 juni het Competence centre aan de technische hogeschool RWTH Aachen. Daarbij krijgen de Nederlanders een rondleiding door de ‘Demofabrik Aachen’ en het ‘Smart Automation Lab’ in Aken. Daarna volgt een bezoek aan het Competence Centre en de Smart Factory in Kaiserslautern.

De volgende dag is de groep in Karlsruhe waar de Nederlanders zichzelf mogen presenteren en later uiteen gaan in werkgroepen met Duitse deelnemers.

Nederlanders en Duitsers troffen elkaar al op Hannover Messe

Het bezoek volgt op een eerdere ontmoeting van Smart Industry op de Hannover Messe in april. Ondernemers uit beide landen werden rondgeleid langs de Nederlandse Smart Industry Fieldlabs en de Duitse Kompetenz Zenters. Tijdens de tour werd een bezoek gebracht aan de stands van alle aanwezige Fieldlabs en werd kennis gemaakt met het Duitse bedrijfsnetwerk.

De ESB Business School, faculteit van de Hogeschool van Reutlingen, gaf in hun korte presentatie een idee van de toepassingen in de logistieke leerfabriek Industrie 4.0. Amfors stond in hun presentatie stil bij het beperken van de afstand tussen mens en machine.

Door de gezamenlijke organisatie tussen Smart Industry en Allianz Industrie 4.0 konden ondernemers netwerken en speeddaten met Nederlandse en Duitse ondernemingen. De tour gaf daarnaast inzicht in alle activiteiten en thema’s binnen Industrie 4.0. De netwerkbijeenkomst was een opmaat naar het bezoek van Smart Industry aan Duitsland in juni.

Allianz Industrie 4.0 en Smart Industry

Allianz Industrie 4.0 Baden-Württemberg is een organisatie die valt onder de deelstaat, met als doel om de competenties en producten te bundelen en de industriële middenklasse richting Industrie 4.0 te begeleiden. Met hun netwerkpartners streven ze ernaar om de wereldwijd belangrijkste regio voor Industrie 4.0 te worden.

Het Nederlandse Smart Industry wil dat Nederland in 2021 het flexibelste en het beste digitale productienetwerk in Europa heeft. Duitsland neemt in deze plannen een centrale rol in.

Erg belangrijk zijn de zogenoemde Fieldlabs, waarvan er in Nederland op dit moment meer dan 30 zijn. Het gaat hier om praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht oplossingen voor Smart Industry oplossingen ontwikkelen. Hier wordt ook getest en geïmplementeerd. Ook leren medewerkers hier om deze oplossingen toe te passen in de praktijk.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.