Waarom Duitsland veel meer last heeft van ziekenhuisinfecties dan Nederland

Hoe komt het toch dat Duitsland veel meer last heeft van ziekenhuisinfecties dan Nederland? De Duitse gezondheidszorg zoekt handenwringend naar oplossingen.
coronavirus

Tot 600.000 patiënten in Duitsland lopen jaarlijks ziekenhuisinfecties op. Dat leidt elk jaar tot zo’n 15.000 doden, dat is driemaal zoveel als dat er verkeersslachtoffers vallen. Volgens experts is een derde tot aan meer dan de helft van de infecties te vermijden en met name door het schoner houden van de handen.

Tijdens de Dutch Digital Health Night presenteerde CTO Simon Slama van de Berlijnse startup Hygnova zijn oplossing voor dit probleem. Onder meer door sensoren het consequenter in de gaten houden of het ziekenhuispersoneel zich voldoende aan de hygiëneregels houdt.

Slama over de problemen:

Nederland heeft veel minder last van ziekenhuisinfecties

Opvallend genoeg heeft Duitsland veel meer last van ziekenhuisinfecties dan Nederland. Al jaren komen Duitse media in Nederland kijken waarom het daar beter gaat. Volgens Deutschlandfunk komt dat omdat nergens in Europa zo goed op preventiemaatregelen wordt gelet als in Nederland.

Lees ook dit interessante interview bij zorgverzekeraar Techniker Krankenkasse met Jörg Herrmann, directeur van het instituut voor ziekenhuishygiëne in Oldenburg. Volgens hem kunnen de Nederlanders omgekeerd ook veel leren van Duitsland.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.