Waarom de Medical Devices Meetings in Stuttgart een handige ingang in de Duitse medtech zijn

Hoe kom je binnen bij de Duitse medtech-industrie Zuid-Duitsland? De Medical Devices Meetings in Stuttgart blijken een handige ingang, vertellen deze Nederlandse ondernemers.

Oost-Nederlandse bedrijven uit de medische technologie zijn op 7 en 8 maart met WTC Twente op werkbezoek in Baden-Württemberg, een belangrijk centrum van de Duitse medische technoligie. De delegatie staat woensdag en donderdag met een paviljoen op de Medical Devices Meetings in Stuttgart, een tweedaagse b2b-beurs waarbij bedrijven met elkaar in gesprek gaan.

Het is de derde editie van Europa’s eerste b2b-forum voor de makers van medische apparaten en uitrusting. De organisatie is in handen van medtech/bio-clusters Bio-Pro, Alsace Biovalley, Medical Mountains en Baden-Württemberg International. Vanuit Oost-Nederland wordt net als vorig jaar een gemeenschappelijke stand georganiseerd.

Matchmaking bij Medical Devices Meetings

Bekijk video’s van afgelopen jaar:

Bij de Medical Devices Meetings draait het vooral om de matchmaking, waar fabrikanten, toeleveranciers, onderzoeksinstituten en innovatieve bedrijven samenkomen. Deelnemers kunnen vooraf hun gewenste afspraken inplannen. Daarnaast is er een conferentieprogramma waar thema’s worden behandeld zoals digitalisering, nieuwe Europese regels en andere trends.

Nederlanders en Zuid-Duitsers

Wat Baden-Württemberg ziet in Nederlandse bedrijven:

In Stuttgart komt de hele keten samen voor medical devices. Van grote OEM’s, toeleveranciers tot aan onderzoeks- en ontwikkelingsinstituten.

Match voor Twente

Sebastiaan Waanders van de Universiteit Twente maakte afgelopen jaar een mooie match in Stuttgart.

Versterking voor de regio

Waarom Philips bij Stuttgart blij was met het bezoek uit Twente.

Bas van Breugel is directeur sales development en marketing bij Philips Healthcare in Böblingen. Hij toonde de Nederlanders al enkele producten die nog niet op de markt zijn.

Het bezoek past in de opbouw van een groter plan. Als het aan Freerk Faber van WTC Twente ligt, komt er een Life Science & Health-cluster in Twente. Met de bundeling wil hij de regio versterken. “Twente moet straks in één adem genoemd worden met clusters als Nijmegen, Eindhoven en de regio Delft, Leiden en Rotterdam.”

Freerk Faber: tijd voor een Life Science & Health cluster in Twente

GO4EXPORT

Deze economische missie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het GO4Eport-programma van de Provincie Overijssel. Door middel van dit initiatief wil de provincie export binnen het MKB stimuleren om zo de economische groei in de regio te versterken.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto

Internationaal denken en doen onder één naam #GO4EXPORT Mogelijk gemaakt door samenwerkende partijen in de provincies Overijssel en Gelderland.