‘Nederland kan de zorgsector sneller innoveren’

Voor Duitse bestuurders van ziekenhuizen blijkt Nederland een goede inspiratie. Bekijk de video's.

Een delegatie ict-managers van Duitse ziekenhuizen was eind september in Den Haag om de World of Healthcare te bezoeken. Een van de grootste internationale healthcare-evenementen van Nederland. Achter dit event zit het publiek-private platform voor de Nederlandse Life Sciences & Health-sector Task Force Health Care (TFHC).

Diverse deelnemers uit de Duitse delegatie delen wat ze meenemen uit Nederland.

Nederland kan de zorgsector sneller innoveren

Friederike Staathoff, projectmanager zorgcluster Life Science Nord Hamburg:

“Ehealth is internationaal een belangrijk thema. Daarom is het mooi om in Nederland zoveel verschillende mensen uit diverse landen te ontmoeten. Nederland kan de zorgsector sneller innoveren, omdat het als klein land makkelijker is om innovaties om te zetten.”

‘Spannend om te zien hoe Radboud processen verandert’

Professor Ramin Yahyapour is CIO van de universiteit en het universiteitsziekenhuis in Göttingen”

“We waren 1,5 jaar geleden ook op bezoek in Nijmegen. In Göttingen zijn we ook bezig met nieuwbouw. Daarom is het voor ons extra spannend om te zien hoe ze het hier aanpakken en hoe ze processen veranderen. We komen graag snel weer terug.”

Lees ook

Wat de Duitse gezondheidszorg kan leren van Nederlandse ziekenhuizen

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.