Podcast – Digitalisering in het Duitse mkb wordt groot

De Duitse economie leunt op de Mittelstand. Maar hoe kunnen deze vaak familiebedrijven aanhaken bij de digitalisering? Monica Zaldivar werkt voor een instituut die de brug wil slaan tussen innovatieve startups en het mkb.

Samen met onze buurbedrijven organiseren we in ons kantoor in Berlijn events. Zo spraken we deze week met community specialist Monica Zaldivar van GTEC. Ze kent de Berlijnse startupscene al jaren. Met de gasten van de meetup spraken we over wat content markteting kan betekenen voor webwinkels.

Na afloop sprak Derk Marseille met Monica over haar huidige werk: hoe kunnen mkb-bedrijven aanhaken bij de digitale innovaties uit de startupscene.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/monica-zaldivar

 

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

 

Blockchain-tour

U wist al dat Duitslandnieuws medeorganisator is van de politieke Excursiereis in Berlijn komende oktober. Maar omdat Berlijn zich ontwikkelt als Blockchain-hoofdstad van de wereld, werken we ook aan een Blockchain-Tour in Berlijn.

  • Interesse? Mail derk.marseille@duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.