Leer de startupwereld in Keulen van binnenuit kennen

Over startups in Amsterdam en Berlijn lezen we veel. Maar hoe ontwikkelt de startupscene zich eigenlijk in Keulen? Begin september is er een unieke kans om dat te ontdekken.

Startup Safari is een beproefd concept in Duitsland waarbij binnen een stad startups, bedrijven, investeerders en incubators in hun kantoren events organiseren waar veel bezoekers op af komen.

Iedereen kan zich inschrijven voor sessies bij deelnemende bedrijven en een individueel programma samenstellen waardoor je op onverwachte plekken in de stad terecht komt. Een handige manier om interactie en netwerken op gang te brengen.

Manuel Koelman

De Nederlander Manuel Koelman organiseert dit meerdaagse event in Keulen van 4 tot en met 8 september. Derk Marseille sprak hem over hoe hij bruggen probeert te bouwen in Noordrijn-Westfalen tussen politiek, bedrijfsleven en jonge startup ondernemers.

Koelman staat sinds 2011 aan de basis van spannende startupevents in Noordrijn-Westfalen zoals de Pirate Summit. Hij vertelt hoe het was om dat op te bouwen en waar hij nu staat met de Startup Safari. Hij organiseert jaarlijks 80 events rond thema’s die bedrijven sterk bezighouden, zoals fintech, insurtech, AI en Internet of Things.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/manuel-koelman-pirate-summit-koln

Frank Antwerpes

Het event trekt ook veel vooraanstaande vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven. Zij gaan op 4 september onder meer in gesprek met de Duitse ondernemer Frank Antwerpes. In de afgelopen 15 jaar bouwde hij de medische databank DocCheck. Daarin delen artsen, apothekers, tandartsen, verplegers en verzorgers uit de gehele Duitse gezondheidszorg praktijkvoorbeelden en eigen ervaringen.

Meer informatie:

Deze 12 campagnes krijgen lof in Duitse eHealth industrie

Meer informatie

Duitslandnieuws organiseert een handelsreis naar Keulen. Meer informatie?

  • Mail: info@duitslandnieuws.nl
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.