Podcast – Hoe Arnhem samen met Duitsers energie wil opwekken uit trolleybussen

Trolleybussen bepalen al decennia het straatbeeld in Arnhem. Samen met een Duits bedrijf ziet de gemeente een hele nieuwe toekomst voor deze 'ouderwetse' technologie. Alexander Uil van de gemeente Arnhem legt uit waarom dit zo'n bijzonder project is.

Trolleybussen zijn niet ouderwets, maar juist een bron van energie. In Arnhem experimenteert het Duitse Kiepe met In Motion Charging zodat trolleybusssen in de toekomst ook buiten het bovenleidingnetwerk kunnen rijden.

Ruim 60 ondernemers komen vandaag naar Düsseldorf om bij bij Kiepe Elektrik de productiehallen te bekijken en over de laatste technische snufjes te horen.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/alexander-uil-gemeente-arnhem-kiepe-elektrik

 

Podcast

Luister naar andere podcasts van Duitslandnieuws.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.