Hannover Messe: Hoe robots, sensoren en machines jouw dagelijks leven veranderen

Hoe gaan robots, sensoren en machines jouw dagelijks leven veranderen? De Hannover Messe draait dit jaar om 'mens en machine'. Nederland staat met 140 bedrijven op de Hannover Messe en Duitslandnieuws is er bij.

Angela Merkel heeft zondagavond de Hannover Messe geopend met een pleidooi voor vrije en eerlijke wereldhandel. Protectionisme leidt enkel tot verlies, aldus de bondskanselier.

De Messe in Hannover geldt als de grootste industriĆ«le innovatiebeurs ter wereld. Verwacht worden zo’n 200.000 bezoekers die langs de 6.500 exposanten lopen. Zo’n 60% daarvan is niet-Duits.

Liveblog

Maandag 24 april

Zondag 23 april

We kregen zondag al een sneak preview:

140 Nederlandse bedrijven

Nederland is met zo’n 140 bedrijven vertegenwoordigd. In een aantal hallen staan grote oranje Holland-paviljoens: Hal 2 (wetenschap en R&D), Hal 4 (startups en toeleveranciers), Hal 8 (ict en smart industry) en Hal 27 (energie en e-mobility).

Hier staan de Nederlandse paviljoens

Zoals elk jaar bezoeken vooraanstaande Nederlandse politici de beurs, ditmaal komt minister voor Economische Zaken Henk Kamp (VVD), staatssecretaris voor onderwijs, cultuur en wetenschap Sander Dekker (VVD) en prins Constantijn als ambassadeur voor Nederlandse startups. Hun programma draait om de thema’s smart industry, innovatie, startups, digitalisering, onderzoek, energie en mobiliteit.

Meer Hannover Messe:

Niet verdwalen tijdens de Hannover Messe

Jacques Stevens: Duitsers steeds meer overtuigd van Dutch Design

Hannover Messe inspireert 300 Overijsselse scholieren voor techniek

 

 

 

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.