Hoe Tropical Island-topman Jan Janssen Duitse instanties voor zich weet te winnen

Elf jaar draaide pretpark Tropical Islands even ten zuiden van Berlijn verlies. Maar sinds de Nederlander Jan Janssen aan het roer staat is het complex uit de rode cijfers. Hij vertelt in 3 video's over zijn aanpak en de ervaring in Duitsland die hij opdeed als directeur Europe van Center Parcs.

Even ten zuiden van Berlijn doemt een megacomplex op middenin de Brandenburgse bossen. In de jaren negentig is hier een hangar gebouwd om zeppelins te bouwen. Dat laatste is nooit gelukt. Een aantal jaren later zag een Maleisische zakenman er brood in om in de grootste vrijstaande hallen ter wereld een tropisch mini-Maleisiƫ aan te leggen.

Zo helpt Jan Janssen een noodlijdend Duits pretpark er weer bovenop

Elf jaar lang maakte Tropical Islands verlies, totdat 3,5 jaar geleden deze Nederlander werd aangetrokken als ceo. Jan Janssen is oud-directeur Zuid-Duitsland van Center Parcs en kon die ervaring meenemen naar het verlieslijdende complex in Brandenburg.

Dit is Jan Janssen:

Zo hielp Janssen het pretpark er weer bovenop

Zo heeft Jan Janssen Tropical Islands weer winstgevend gemaakt:

Polderen werkt in Duitsland

Om Tropical Islands weer boven water te helpen hanteerde Jan Janssen een Nederlandse aanpak: polderen:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.