Economische missie Amsterdam en Utrecht dwars door Beieren

Meer dan 80 ondernemers, vertegenwoordigers van wetenschappelijke instellingen en overheden uit Amsterdam, Utrecht en Amersfoort waren maandag en dinsdag op economische missie in Beieren.

De economische missie van Amsterdam en Utrecht is opgedeeld in verschillende programma’s: urban mobility, e-health, digital media en startups. Duitslandnieuws volgt maandag voornamelijk de urban-mobility-delegatie vanuit München naar Regensburg en Ingolstadt en weer terug naar München. Blijf op de hoogte via Twitter via de hashtag #AUBay.

Dinsdag 14 januari

Maandag 13 januari

16:15 uur

Ingolstadt

De urban mobility-delegatie bezoekt de Audi-fabriek in Ingolstadt en praten hier over de toekomst van mobiliteit en elektrisch rijden. Vanavond volgt een netwerkavond bij eMove360 met onder meer vertegenwoordigers van BMW.

14:00 uur

Ronde tafels in Regensburg

De Nederlanders wisselen samen met de Duitsers hun ervaringen en ideeën uit in kleine groepen.

https://twitter.com/jaapbreugem/status/831048913398415360

11:30 uur

Regensburg

De urban mobility-delegatie van Amsterdam en Utrecht zijn vanmorgen vertrokken uit München en rijden naar Regensburg. Daar bezoeken onder leiding van de Utrechtse loco-burgemeester het E-Mobilitätscluster. Ze ontmoeten er burgemeester Huber en vertegenwoordigers van Stadtwerke en diverse bedrijven zoals Continental.

11.00 uur

De urban mobility-delegatie van Amsterdam en Utrecht bezoeken onder leiding van de Utrechtse loco-burgemeester in Regensburg het E-Mobilitätscluster. Daarbij ontmoeten ze burgemeester Huber en vertegenwoordigers van Stadtwerke en Continental.

 

Interesse in Nederlandse aanpak

Nederlandse netbeheerders bestormen autobolwerk Duitsland als het gaat om elektrisch rijden en laadpaleninfrastructuur. Baerte de Brey van ElaadNL vertelt waarom grote steden als München wel oren hebben naar de Nederlandse aanpak.

Baerte de Brey van ElaadNL. Foto: ElaadNL

Verwachtingen

Voorafgaand aan de economische missie van Amsterdam en Utrecht naar Beieren spreekt Derk Marseille al enkele deelnemers. Ze vertellen in de podcast over welke kansen ze zien in Zuid-Duitsland.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
De regio’s Amsterdam en Utrecht gaan 13 en 14 februari op economische missie naar Beieren. Meer dan 80 bedrijven en instellingen oriënteren zich op de Beierse regio met als doel een meerjarige focus op Zuid-Duitsland. Centraal staan: urban mobility, e-health, digital media en startups.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.