Live vanaf medtechbeurs MEDICA in Düsseldorf

De tweede dag van MEDICA, één van de grootste medtechbeurzen ter wereld. Duitslandnieuws is in Düsseldorf en brengt met regelmaat verhalen en achtergronden over deelnemers en interessante innovaties uit deze groeisector.

Duitslandnieuws is dinsdag en woensdag op de MEDICA in Düsseldorf. Dit artikel wordt met regelmaat bijgewerkt met nieuwe verhalen en achtergronden.

Dinsdag

16.34 uur:

Voor veel ondernemers is de Britse markt via Duitsland te bereiken:

14.55 uur:

Eerder vandaag, Nederlandse bedrijven presenteren zich in Düsseldorf:

13.26 uur:

13.15 uur:

Achttien ondernemers uit de regio Zwolle in Düsseldorf:

https://twitter.com/hipregiozwolle/status/798443460751671296

12.53 uur:

12.29 uur:

12.10 uur:

De Nederlandse delegatie heeft nu een lunchmeeting op het paviljoen van Singapore

11.57 uur:

11.25 uur:

Pitches van Nederlandse bedrijven:

 

11.16 uur:

Opening met consul-generaal Ton Lansink van Düsseldorf

10.41 uur:

Waarom is Duitsland interessant voor Nederlandse bedrijven? Voor de Duitse economie is de gezondheidssector een van de belangrijkste pijlers. Wereldwijd behoort de Duitse gezondheidsmarkt tot een van de omzetsterksten. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. Veel potentie voor afzet, maar tegelijk ook geduchte concurrentie.

10.25 uur:

De delegatie uit Nederland van Oost NV, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Health Valley Netherlands, Euregio, IQ, provincie Gelderland en Overijssel bezoekt nu stands van bedrijven rond Berlijn en Brandenburg. Vanaf 11.00 uur is er een ontmoeting met bedrijven uit Noordrijn-Westfalen/Münsterland.

10.10 uur:

Kenmerkend voor Duitse beurzen is dat ze enorm zijn. Dat betekent veel lopen en scherp kiezen.

NBSO Stuttgart maakte daarom een handig overzicht van de verschillende clusters op de beurs [pdf].

Maandag

De MEDICA is maandag al begonnen. Hierbij de eerste impressies:

https://twitter.com/Novioscan/status/798160361073602560

https://twitter.com/TFHealthCare/status/798150848341753856

https://twitter.com/TFHealthCare/status/797826142493360128

Nederlandse mkb’ers werken samen om binnen te komen bij Duitse industriereuzen

Vijf Nederlandse toeleveranciers presenteren zich onder de naam Holländischer LifeScience Verbund (HLSV) samen op de Duitse medtech-beurs MEDICA in Düsseldorf. “Nu mogen we ineens wel komen praten bij grote partijen als Siemens”, vertelt mede-initiatiefnemer Dennis van Dijk van Nijdra uit Middenbeemster.

 

Nieuwsbrieven Holland op de MEDICA

Lees om helemaal op de hoogte te zijn ook de vorige nieuwsbrieven terug:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
MEDICA in Düsseldorf van 14 - 18 november is een van ’s werelds leidende beurzen in de medische sector. Voor de Duitse economie is de gezondheidssector een van de belangrijkste pijlers. Wereldwijd geldt de Duitse gezondheidsmarkt als een van de landen met de sterkste omzet. Alleen al de Duitse markt voor medische technologie was in 2014 goed voor een omzet van ruim 28 miljard euro. De Nederlandse Topsector Life Sciences & Health (LS&H) zoekt actief de dialoog met Duitsland om intensiever op medische onderwerpen samen te werken.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.