Podcast – Jacob van Zonneveld: ‘Bij uitdelen subsidie wordt Duitse industrie beschermd’

PODCAST - Jacob van Zonneveld bokst met zijn app Plugsurfing tegen de Duitse auto-industrie die zeer afwachtend omspringt met elektrisch rijden. Aan Derk Marseille vertelt hij waarom de fabrikanten de ontwikkeling van de elektrische auto zo lang hebben tegengehouden.

Luister naar de nieuwste aflevering van de podcast De Week.

Podcast De Week

Derk Marseille treft deze week Jacob van Zonneveld, co-founder van Plugsurfing. Hij vertelt hoe lastig het is om samen te werken met Duitse overheden en bedrijven en waarom de best verkochte elektrische auto niet uit Duitsland komt. “Bij het uitdelen van de subsidie in Nederland gaat het om elektrisch rijden. In Duitsland staat het wel en wee van de auto-industrie voorop.”

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.