Yes!Delft-startup Peeeks wint prijs voor ‘slimme energie’ in Duitsland

De Nederlandse softwarestartup Peeeks timmert aan de weg in Duitsland. In een volle zaal met Duitse energieconcerns sleepten ze de tweede plaats binnen. Naast een geldbedrag van 25.000 euro staan inmiddels vervolgafspraken voor februari 2016 op het programma. Gaat een Nederlandse startup de Duitse industrie helpen de overtollige windenergie slim weg te sluizen?

Alle overschotten van de Duitse windmolens worden nu regelmatig tegen negatieve prijzen ‘gedumpt’ in Nederland. Dat kost de Duitsers geld en Peeeks zegt een mogelijke oplossing te hebben.

Tweede prijs

Eerder nam het Rotterdamse energieconcern Eneco een belang in het bedrijf. En begin november won het bedrijf in Berlijn de tweede plaats voor slimste energiestartups in Europa.

Derk Marseille sprak met ceo David Beijer over zijn Duitsland-strategie:

 

Als deel van incubator Yes!Delft wil Peeeks nu de sprong wagen naar Duitsland. De volgende afspraak is in februari. Dan weet Peeeks hoe het verder gaat in Duitsland.

Podcast

Als onderdeel van de podcast De Week besprak Roy van Veen de strategie van Peeeks.

Luister hier naar dat fragment:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.