Grafiek: Deze 4 Duitse startups zijn meer waard dan een miljard dollar

Na Silicon Valley en Azië duiken er ook in Europa steeds meer miljardenstartups op. Investerings- en adviesagency GP Bullhound heeft onderzocht welke startups meer dan een miljard dollar waard zijn en welk bedrag ze samen vertegenwoordigen. Duitsland is begonnen aan een inhaalrace, maar moet nog twee Europese landen voor zich dulden. Ook Nederland haalde de Top 10.

Hoeveel startups zijn er meer dan een miljard dollar waard en hoe groot is hun vermogen? In Europa gaat Groot-Brittannië (17 startups, 40,4 miljard dollar) duidelijk aan kop, gevolgd door Zweden (6 startups, 26,5 miljard dollar). Pas daarna komt de grootste economie van het werelddeel: Duitsland (4 startups, 18 miljard dollar).

Ayden

En dat terwijl Duitsland het afgelopen jaar juist goed gedaan heeft. Vorig jaar stond alleen Zalando op de lijst, nu zijn daar Rocket Internet, home24 en Delivery Hero (onderdeel van Rocket Internet) bijgekomen. Nederland haalt de zevende plek met één startup Ayden die 1,8 miljard dollar waard is. Net genoeg om Ierland voor te blijven en achter Italië te belanden.

Infografik: Woher Europas große Tech-Startups kommen | Statista

In de grafiek staat het aantal miljardenstartups (sterretjes) en de totale waarde in miljarden dollars.

Duitslandnieuws over start-ups

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland
Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.