Krantenkiosk: Zwak begin VW, Deutsche Bank beslist over koers en de broedmachines voor startups

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Er is niet alleen gerommel binnen de top van VW, ook de verkoop van kernmerk Volkswagen valt tegen. Het in zwaar weer verkerende Deutsche Bank besluit komende week over een ingrijpende koerswijziging, mogelijk betekent dat snijden in de Postbank.

Einen wunderschönen guten Morgen!

Minder Volkswagens verkocht

VW is zwak aan het jaar begonnen: de afzet van kernmerk Volkswagen is in het eerste kwartaal met 1,3% gekrompen. Dit komt vooral door slechte verkoopcijfers uit Rusland en Zuid-Amerika (Spiegel Online), (Handelsblatt).

Nieuwe koers bij Deutsche Bank

De top van de Deutsche Bank beslist komende week over de nieuwe koers van de bank dat de afgelopen jaren op een flink aantal lijken in de kast stuitte. Experts verwachten dat er bij dochter Postbank flink gesneden gaat worden (Handelsblatt).

Concerns als broedmachine

Nu startups booming zijn in Duitsland ontstaan er steeds meer zogenaamde incubators en accelerators, die bij het oprichten van een startup helpen. Steeds meer aloude Duitse concerns zoals Allianz, Commerzbank, Deutsche Telekom, Lufthansa, Ergo, Bayer en Deutsche Bahn pronken nu met een eigen broedmachine. Ze hopen hiermee aansluiting te vinden bij de digitale wereld, al zorgen de eerste faillissementen voor ontnuchtering (Karriere).

Tekort aan technisch geschoold personeel blijft

Het Duitse instituut voor arbeidsmarkt- en beroepenonderzoek voorspelt een landelijk tekort aan technisch geschoold personeel in 2030, wanneer de huidige trends zich voortzetten. Daar tegenover staat een overschot aan commerciële dienstverleners, handelaren, onderwijs en wetenschappers op juridisch en economisch gebied (Die Welt).

G7-ministers in Lübeck

Alles over de ontmoeting tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen in het Noord-Duitse Lübeck (Spiegel Online).

De best gelezen artikelen:

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.