Krantenkiosk: Deutsche Bank zoekt nieuwe koers, werkloosheid daalt en Duitse woningmarkt in kaart

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Wil Deutsche Bank af van privérekeningen? Er wordt druk gespeculeerd over een radicaal andere koers bij de grootste bank van Duitsland. De werkloosheid in Duitsland daalt verder en op deze kaarten zie je de verschillen in de woningmarkt per stad.

Deutsche Bank zoekt naar radicaal nieuwe koers

In de Duitse bankierswereld doen wilde speculaties de ronde over de toekomst van de Deutsche Bank. Vast staat dat er dringend een nieuwe koers nodig is. Wil de grootste bank van Duitsland af van alle privérekeningen? Zeker lijkt dat het aantal filialen met misschien wel een derde wordt uitgedund. (Handelsblatt) (Süddeutsche Zeitung)

Weinig werkloosheid door sterke economie

De goede conjunctuur in Duitsland zorgt voor minder werkloosheid, zeggen onderzoekers (Der Tagesspiegel). Het aantal mensen zonder werk daalt volgens de prognose dit jaar met 110.000 naar een totaal van 2,79 miljoen. De onderzoekers van IW in Kiel vrezen voor een oververhitting van de economie. Stijgende inflatie kan in 2019 het leven een stuk duurder maken (Spiegel Online).

Duitse woningmarkt in kaart

Zelfs binnen steden zijn de verschillen op de Duitse woningmarkt enorm. Deze interactieve kaarten van Berlijn, Hamburg, Keulen, Frankfurt en München laten dat goed per postcodegebied zien (WirtschaftsWoche).

De best gelezen artikelen van:

Top 10 van 2014

Lezers van Duitslandnieuws klikten in 2014 het liefst op: Aldi, Lidl, wijn, bier, belastingen en vooruit… ook de Energiewende.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.