Verpakkingsloze supermarkt opent binnen halfjaar tweede filiaal in Berlijn

In Duitsland heeft de eerste winkel zonder verpakkingsmateriaal zaterdag zijn deuren geopend. In de hippe wijk Kreuzberg in Berlijn kun je koffiebonen, noten en wijn zo meenemen in je eigen glas of Tupperware-bakje. Direct bij de opening werd bekend gemaakt dat 'Original Unverpackt' binnen een halfjaar een tweede vestiging wil openen. Waar is nog niet bekend.

De twee oprichters haalden eerder dit jaar met een crowfundingcampagne 120 duizend euro op, terwijl maar op 20 duizend euro was ingezet. De vraag is nu of het in de praktijk ook zo’n succes wordt.

Lange rij

Derk Marseille was zaterdag bij de opening aanwezig en maakte voor BNR Nieuwsradio een redioreportage. Sara Wolf, één van de oprichters Original Unverpackt, liet aan hem weten tevreden te zijn met de opening. “Mensen kopen heel veel. Er staat een lange rij. Het lijkt goed te bevallen.”

Enkele foto’s van de opening zaterdag

Initiatiefneemster Sara Wolf (rechts) had het zaterdag druk tijdens de opening.

De meeste klanten zijn enthousiast en zeggen zeker terug te komen voor meer. Een ecologisch verantwoorde winkel past volgens hen goed bij de buurt. De oprichters hebben aangekondigd binnen een half jaar een tweede winkel in Berlijn te openen.

Klanten kunnen de producten zelf uit silo’s halen.

Shampoo tappen in een zelf meegebracht flesje.

Het was zaterdag direct druk tijdens de opening.

Klanten kunnen zelf een papieren zakje vullen.

Wie zijn tas of zak vergeten is kan in de winkel een herbruikbare tas of bakje kopen.

Duitslandnieuws over supermarkten

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.