Krantenkiosk: Schäuble wil af van Soli, Berlijn wil investeren en Ritter-Sport voor de rechter

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een selectie van onderwerpen uit politiek en economie. Vandaag: Schäuble wil de solidariteitsbijdrage afschaffen, Berlijn en Parijs proberen met een oude en omstreden truc de economie tot leven te wekken en chocoladefabrikant Ritter-Sport wil in een rechtszaak zijn gelijk te halen tegen consumentenclub.

Soli

Schäuble wil Soli afschaffen

Bijna een kwart eeuw betaalt elke Duitser bovenop de belasting een ‘solidariteitsbijdrage’ waarvan het samensmelten van Oost- en West-Duitsland wordt betaalt. Elk jaar brengt de maatregel 14 miljard euro in de schatkist. Nu wil minister van Financiën Wolfgang Schäuble af van de ‘Soli‘. In plaats daarvan moeten de belastingen omhoog.

Securitisatie

Berlijn en Parijs beginnen investeringsoffensief

Securitisatie geldt als ramsjpapier en veroorzaker van de financiële crisis. Nu willen Berlijn en Parijs deze inkomstenbron weer tot leven wekken om de kwakkelende conjunctuur aan te sterken.

Ritter-Sport

Rechtszaak tegen Ritter-sport

Consumentenorganisatie Stiftung Warentest beschuldigt chocoladefabrikant Ritter-Sport er van stiekem kunstmatige aroma’s in de chocolade te stoppen. Vandaag beslist de rechter in deze zaak. Voor het eerst dreigt de consumentenorganisatie een nederlaag te lijden.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.