Krantenkiosk: dictatuur van ouderen, hoe het mkb profiteert van het WK, en Merkel dreigt te verliezen

Elke morgen snelt Duitslandnieuws de koppen uit de Duitse media. Een beknopt overzicht van politieke en economische onderwerpen. Vandaag: In Duitsland dreigt een dictatuur van de oudere generatie, ook het Duitse mkb kan profiteren van het WK voetbal in Brazilië en Merkel lijkt het onderspit de delven in de poker rond Jean-Claude Juncker.

Generatieconflict

Dictatuur Duitse ouderen dreigt

De demografische tijdbom tikt. Rond het jaar 2015 verliezen de jongeren getalsmatig hun meerderheid in Duitsland. De babyboomers zullen hun macht inzetten en hun nageslacht opzadelen met steeds meer lasten. Wanneer de politiek niet ingrijpt kan het de democratie in gevaar brengen.

WK voetbal

Hoe Duitse bedrijven profiteren van het WK

Ook het Duitse midden- en kleinbedrijf profiteert van het WK voetbal in Brazilië. Er zijn mooie kansen om goede zaken te doen, maar dan moeten de bedrijven wel een aantal problemen oplossen.

Europa

Nederlaag dreigt voor Merkel bij poker om Juncker

Europa blijft verdeeld in de vraag wie de volgende voorzitter van de Europese Commissie moet worden. Angela Merkel steunt de Luxemburgse Jean-Claude Juncker, maar uit Engeland, Zweden en Nederland komt tegengas. De bondskanselier dreigt het pokerspel te verliezen.

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.