Nederlanders zetten ‘hotel op zee’ neer voor Duitse energiereus RWE

Het Nederlandse bedrijf Jack-Up Barge uit Sliedrecht gaat in opdracht van het Duitse energiebedrijf RWE een projecthotel in de Noordzee neerzetten. Het biedt onderdak aan ongeveer 40 bouwvakkers en andere projectmedewerkers die werken aan het offshore windpark Nordsee Ost. Het 'hotel' komt op op 35 kilometer uit de kust van Duitsland.

Erwin van Laethem is als ceo van RWE’s dochtermaatschappij Essent blij dat opnieuw een Nederlands bedrijf aan de slag voor het windpark Nordsee Ost. “Met het project scheppen we werkgelegenheid voor de Nederlandse offshore-industrie en leveren een bijdrage aan een duurzame energievoorziening.” 

Voor het Sliedrechtse Jack-Up Barge is het de tweede samenwerking dit jaar met RWE. “Daar zijn we trots op”, zegt commercieel directeur Maarten Hardon. “Eerder werkten we succesvol samen bij RWE’s windpark Gwynt y Môr bij Wales, we kijken uit naar de volgende klus.” Het bedrijf verhuurt hefeilanden aan bedrijven die op zee werken.  Jack-Up Barge heeft er 9 van en is daarmee de grootste speler ter wereld.

Hotel op zee

Het projecthotel dat wordt neergezet heeft een oppervlakte van 1.000 vierkante meter en beschikt over 64 slaapplaatsen, 2 recreatieruimtes, een fitnesszaal, vergaderruimtes een bouwkraan en helikopterplatform. Het projecthotel is de uitvalsbasis voor medewerkers die aan het transformatorstation van het windpark werken.

Windpark Nordsee Ost is met een opgeteld vermogen van 295 MW een van de grootste windparken van RWE op zee. Het park kan 300.000 huishoudens van elektriciteit voorzien. Naar verwachting zal windpark Nordsee Ost in 2015 in bedrijf gaan. Afgelopen maand werd de laatste fundering voor het windpark geplaatst en aankomende week zal worden begonnen met het bouwen van de windturbines.

Duitslandnieuws over offshore

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.