Handig om te weten voor ondernemers: deze Duitse wetten veranderen in mei STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater 4 jaar ago — 13 mei 2019 Het minimumloon gaat omhoog, je krijgt langer de tijd om de aangifte over je inkomstenbelasting te doen, er komt een plafond voor telefoonkosten binnen de EU en dieselauto’s mogen minder uitstoten. Alexander Crämer van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater bespreekt welke wetten er in Duitsland veranderen in de maand mei.
Gevolgen Nederlands-Duits belastingverdrag op zijn vroegst over een jaar zichtbaar Bertus Bouwman 7 jaar ago — 5 oktober 2016 Wat de precieze gevolgen zijn van het nieuwe Nederlands-Duitse belastingverdrag dat sinds 1 januari 2016 geldt is nog niet precies te voorspellen, zegt universitair hoofddocent belastingrecht Marjon Weerepas van de Maastricht University. Voor mensen die toch al meer inzicht willen krijgen is er op 18 oktober een informatiebijeenkomst in Kerkrade.
Helft Duitse belastingadviseurs niet digitaal Duitslandnieuws 7 jaar ago — 21 september 2016 Duitse belastingadviseurs hebben het er maar moeilijk mee om te digitaliseren. Slechts de helft gebruikt software om documenten bij te houden. Maar liefst 50% van de adviseurs heeft zelfs geen eigen website.
Waarom Duitsers jaloers zijn op de Nederlandse belastingdienst Bertus Bouwman 7 jaar ago — 7 juni 2016 In Duitsland zijn de belastingen lager. Maar de manier waarop de fiscus met burgers omgaat, doet sommigen verlangen naar een Nederlands systeem waar medewerkers op een vriendelijke toon tegen je praten, de software vergeleken met Duitsland mijlenver voorloopt en er met de belastingbetaler wordt meegedacht. Toch heeft die digitalisering volgens sommigen een duistere kant.
Kerkbelasting: Waarom ‘ongelovige’ Duitsers braaf betalen Bertus Bouwman 7 jaar ago — 6 april 2016 Het gros van de Duitsers betaalt braaf kerkbelasting, terwijl de meerderheid aangeeft niet religieus te zijn en niet achter het systeem te staan.
Hoe de Duitse kerk invloed koopt Bertus Bouwman 7 jaar ago — 9 februari 2016 Dat Duitsland veel later dan de meeste West-Europese buurlanden het homohuwelijk doorvoerde, is een goed voorbeeld van hoe de Duitse kerklobby zijn invloed in het politieke debat aanwendt. En economisch moet zelfs de machtige auto-industrie het afleggen tegen de kerk ondanks dat het aantal leden daalt. Duitslandnieuws zoekt de komende weken uit hoe machtig de kerk nog altijd is in Duitsland.
Van kerk tot koffie: 6 bizarre Duitse belastingen Pieter Heijboer 8 jaar ago — 2 december 2015 Duitsland kent verschillende heffingen en toeslagen die Nederlanders de wenkbrauwen doen fronzen. Stel dat je een extra solidariteitsheffing via je loonbelasting betaalt voor Drenthe of Zeeland omdat dat kansarme provincies zijn. Vier voorbeelden.
Bizarre Duitse belastingen deel 2: Oorlogsschepen financieren met prosecco Pieter Heijboer 7 jaar ago — 30 december 2015 De Duitse oorlogsvloot is tientallen jaren gefinancierd met de ‘Schaumweinsteuer’. Die bestemming heeft de belasting op bubbelwijn niet meer, maar de miljoenen stromen nog altijd binnen. Lezers kwamen met reacties op het eerste artikel over bizarre belastingen in Duitsland. En daarom is er nu deel twee: belasting op de bubbels.