Video 1 april: grappige Duitsers

Merkel zwanger of portokosten op e-mail en Amazon stapt over op buizenpost. Ook Duitsers houden elkaar voor de gek op 1 april. Nederlanders zeggen vaak dat Duitsers geen humor hebben. Daarom krijgen de oosterburen op ‘Narrendag’ van Janneke Koster en Sanne van Hoek de kans om het humorloze imago van hun land op te krikken.

In Nederland heerst het hardnekkige vooroordeel dat Duitsers geen humor hebben. Janneke Koster en Sanne van Hoek van Duitslandnieuws gingen op onderzoek uit en gaven de Berlijners de kans om iets aan hun imago te doen.

Hoeveel humor hebben Duitsers, en kennen ze ook grappen over Nederlanders?

Duitse 1 aprilgrappen

Ook Duitsers zijn gek op 1 april. De afgelopen jaren hebben ze met regelmaat geprobeerd elkaar in de maling te nemen. Deze grappen vielen op:

1. Portokosten voor verzenden mail

Meer dan 50 Duitse radiostations meldden op 1 april 2010 dat er vanaf juni portokosten betaald moest worden voor het verzenden van een e-mail. Informatie over de kosten was terug te vinden op een speciale site. Deze gezamenlijke actie van de radiostations was een van de grootste Duitse aprilgrappen ooit.

2. Natuurbeschermers klagen gebroeders Grimm aan

De gebroeders Grimm worden voor de rechter gesleept, omdat er in hun sprookje Roodkapje een verkeerd beeld wordt geschetst van de wolf. Het schuwe dier wordt afgeschilderd as een bruut beest. Deze grap verspreiden de Duitse natuurbeschermers op 1 april 2011.

3. Dubbeldekkertreinstellen in Berlijnse metro

De Duitse ambassade in Londen twitterde vorig jaar dat de Berlijnse metro dubbeldekkertreinstellen had ingezet om het grote aantal toeristen te kunnen vervoeren.

Ook dit jaar probeert de ambassade het weer:

4. Klok maandelijks voor- of achteruitzetten

In Thüringen meldden De Groenen vorig jaar dat ze een verandering wilden doorvoeren in de zomer- en wintertijd. In plaats van de klok iedere halfjaar 60 minuten voor- of achterruit te zetten, zou het volgens hen logischer zijn om de klok iedere maand 10 minuten te verzetten.

5. Schorskevers vallen massaal het land binnen

Miljoenen schorskevers zouden in 2009 door onbekenden vrijgelaten zijn uit een geheime broederij in Gotha in Thüringen. De minister van Milieu zou hebben aanbevolen om ramen en deuren gesloten te houden, omdat de kevers kamerplanten en chocoladerepen zouden weg schransen. Iedere 10 gevangen schorskevers zou een euro vindersloon opleveren.

6. Merkel zwanger

De Frankfurter Rundschau meldde in 2014 dat Angela Merkel misschien zwanger was. Volgens het bericht had de Chinese president Xi Jinping tijdens zijn staatsbezoek namelijk gezegd dat Merkel de geur had van een zwangere vrouw

7. Zalando gaat offshore

Webwarenwinkel Zalando meldt dat het offshore gaat. Een nieuw distributiecentrum wordt geplaatst op een oud boorplatform van Shell. “We hebben een groeiend aantal klanten in deze landen en om nog beter aan hun behoefte te voldoen – we willen een kortere levertijd realiseren – hebben we besloten om de focus te leggen op een geschikte locatie voor een logistieke hub, dichtbij het noorden van Europa”, zegt Delphine Mousseau, VP Markets van Zalando.

8. Amazon stapt over op buizenpost

9. Grappen uit Beieren: fietsambulances

10. In Erfurt worden geen grappen gemaakt, de sneeuw is echt:

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Avatar foto