Terry van den Berg: Duitse beurs kost 8 maanden voorbereiding

Het is makkelijk om te verzuipen op een grote beurs in Duitsland. Om dat te voorkomen is een goede voorbereiding nodig van zeker acht maanden, zegt Terry van den Berg die al jaren actief is namens de Deutsche Messe AG in Nederland. "Op de beurs staan in Duitsland is heel iets anders dan meedoen aan een Nederlandse beurs, daarbij stuiten we hier wel eens op onbegrip."

Als Terry van den Berg van de Deutsche Messe AG in Nederland al maanden van te voren aanklopt bij bedrijven om hun deelname aan beurzen te bespreken, stuit ze vaak op onbegrip, vertelde ze aan Derk Marseille tijdens de Duitslanddag. “Ze vinden vaak dat we veel te vroeg komen, en hebben het budgettair nog niet ingevuld. Terwijl zo’n lange voorbereiding echt nodig is.”

Ondanks de digitale wereld

Het is een kwestie van investeren, zegt Van den Berg. “Je moet niet denken dat je even langskomt en je product wel kwijtraakt. Je moet veel meer doen.” Ondanks de digitale wereld worden de deals nog altijd vooral op de beurs gesloten, vertelt ze. “Het gaat om het persoonlijk contact.”

Terry van den Berg en Derk Marseille.

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Derk Marseille

Derk Marseille (1980) legde samen met Bertus Bouwman en Roy van Veen het fundament voor Duitslandnieuws.nl. Sinds 2005 actief bij BNR Nieuwsradio is dit zijn eerste eigen onderneming. Derk doet de eindredactie, de podcast en werkt creatieve concepten uit in samenwerking met externe partijen. Daarnaast is Derk veelvuldig actief als dagvoorzitter en moderator op internationale events. In het Engels, Duits en uiteraard het Nederlands.