De Top 5 van maart: Waar de Nederlanders in Berlijn wonen

Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van maart: Veel lezers waren benieuwd naar waar de Nederlanders in Berlijn nu eigenlijk wonen. Ook de interviews met ondernemers Jos Jonkeren en Tanja Braun over ondernemen in Duitsland scoorden goed. Dat geldt ook voor de aflevering met bedrijfsadviseur Peter van der Meulen, al valt dit artikel net buiten de Top 5.

De vijf meest gelezen artikelen van maart 2015:

1. Bernard van der Wees: de meeste Nederlanders wonen in Oost-Berlijn

Waar wonen ze eigenlijk, de Nederlanders in Berlijn? Internetondernemer Bernard van der Wees zag de vraag langs komen op Facebook en besloot er een enquête van te maken. Opvallend genoeg hokken de Nederlanders dicht bij elkaar aan één kant van de voormalige Muur.

2. Jos Jonkeren: je moet het Duitse wantrouwen overwinnen

In Kaaskoppen delen ondernemende Nederlanders hun ervaringen met zakendoen in Duitsland. Deze week Jos Jonkeren uit Berlijn, eigenaar van Pinkcube.de, één van de grootste promotieartikelensites van Duitsland.

3. Tanja Braun: Vriendelijke Nederlander kan Duitsers afschrikken

Exportadviseur Tanja Braun uit Zwolle is van Duitse komaf en ziet vaak misverstanden ontstaan tussen Nederlanders aan Duitsers. Ze merkte dat ‘de vriendelijke Nederlander’ soms afschrikkend kan werken voor Duitse zakenpartners.

4. Brief aan Neelie Kroes: laat Amsterdam de Berlijnse startup-scene niet klonen

Oud-eurocommissaris Neelie Kroes moet van Nederland de meest aantrekkelijke plek voor startups in Europa maken. In plaats om voor een nieuwe aanpak te kiezen wil Amsterdam net als Londen en Berlijn succes klonen vanuit de Verenigde Staten. Anna Handschuh pleit voor een heel andere ambitie.

5. Hamburg enthousiast over bezoek Nederlands koningspaar

Het Nederlandse koningshuis brengt altijd iets teweeg in Duitsland. Het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Noord-Duitsland en Denemarken stond in het teken van duurzame energie. De Duitse media rukten massaal uit om een glimp op te kunnen vangen en berichtten uitgebreid over het bezoek.

De best gelezen artikelen:

 

Lees de Duitslandnieuws nieuwsbrief »

Blijf op de hoogte van politiek en economisch nieuws uit Duitsland Schrijf je in
voor de Duitslandnieuws nieuwsbrief

Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.