Audio – Duitse winkeliers woedend omdat ze al sinds november op coronasteun wachten Derk Marseille 2 jaar ago — 20 februari 2021 Duitse winkeliers en mkb wachten sinds november tevergeefs op coronasteun. Minister van Economische Zaken Peter Altmaier kreeg deze week de woedende ondernemers van 40 brancheverenigingen virtueel op bezoek.
Podcast – Deze Nederlanders openen nieuw restaurant middenin coronatijd in Berlijn – en zitten direct vol Derk Marseille 3 jaar ago — 7 november 2020 Een nieuw restaurant openen midden in coronatijd, hoe doe je dat? De Nederlanders Stijn Remi en Lode van Zuylen doet het in hartje Berlijn. Restaurant Remi is meteen volgeboekt.
Podcast – Door coronacrisis ziet bioboer Frank van der Hulst meer kansen voor regionaal voedsel Derk Marseille 3 jaar ago — 15 augustus 2020 Berlijn barst van de charmante kleine horecazaakjes die door de coronacrisis voor hun bestaansrecht vrezen. Bioboer Frank van der Hulst maakt zich als leverancier grote zorgen, maar ziet tegelijk ook kansen voor lokale producten.
Podcast – Emile Bootsma is de baas van het beroemdste hotel van Duitsland Derk Marseille 7 jaar ago — 24 september 2016 PODCAST – Derk Marseille bekijkt de voor miljoenen gerenoveerde lobby van het roemruchte Hotel Adlon Kempinski met de Nederlandse directeur Emile Bootsma. Bij hem overnachten de topmannen van zakelijk Duitsland.
Video: Berlijnse chef kookt met hamsterlijst Rosa Pelser 7 jaar ago — 3 september 2016 Sperziebonen uit pot, kersen uit blik en houdbare melk; allemaal producten van de hamsterlijst die de Duitse overheid een paar weken terug presenteerde. Erg veel inspiratie zal de gemiddelde kok er niet van krijgen. Chefkok Tobias Janzen van het restaurant Jolesch in Berlijn ging ermee aan de slag en bewees dat er wel degelijk mee te koken valt.
Podcast – Maurice Palms van Rembrandt Burger: Duitsers worden steeds losser tegen me Derk Marseille 7 jaar ago — 25 juni 2016 PODCAST – Derk Marseille schuift aan in Rembrandt Burger bij eigenaar Maurice Palms. De Nederlander hoort tot de best gewaardeerde hamburgerzaken van Berlijn. Hij vertelt hoe je je zaak opbouwt in Berlijn en hoe je het succes kunt vasthouden.
Floris Vlasman is de cateraar van Merkel en Beatrix Pieter Heijboer 8 jaar ago — 20 november 2015 In Kaaskoppen delen Nederlanders hun ervaringen met zakendoen in Duitsland. Deze week Floris Vlasman. Hij begon ooit vanuit zijn kamertje in Kreuzberg met een filmcateringsbedrijf. Nu verzorgen hij en zijn vrouw diners voor Merkel of het Nederlandse koninklijk huis met soms honderden personeelsleden.
Nederlandse Wam Kat kookt voor vluchtelingen in Europa vanuit Oost-Duits gehucht Pieter Heijboer 7 jaar ago — 22 december 2015 Wam Kat ondervond dat grote logge organisaties niet teveel teweeg kunnen brengen. Daarom steekt de Nederlander nu zelf de handen uit de mouwen. Met zijn mobiele veganistische keukens Fläming Kitchen schept hij op voor duizenden vluchtelingen.
Cees Goettsch leert Nederlanders typisch Duitse Flammkuchen eten Pieter Heijboer 7 jaar ago — 25 december 2015 In Kaaskoppen delen Nederlanders hun ervaringen met zakendoen in Duitsland. Deze week Cees Goettsch. Hij is de ambassadeur van Duitse Flammkuchen in Nederland. In het begin was hij nog niet zo enthousiast en vond hij het ‘gewoon een matige pizza’. Maar nu is hij overtuigd dat de ‘platte broden’ wel heel lekker kunnen zijn.