Huichelen is menselijk Roy van Veen 4 jaar ago — 24 februari 2019 Het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog staat in het collectieve geheugen van Nederland gegrift. Roy van Veen staat stil bij de bommenregen op 22 februari 1944 op Nijmegen. Volgens hem is het geen toeval dat dit veel minder bekend is.
‘We wilden niemand voor het hoofd stoten’ Roy van Veen 6 jaar ago — 11 juni 2017 De vele discussies over aanslagen en de berichtgeving ervan deden Roy van Veen terugdenken aan een aantal gesprekken dat hij voerde. Dit is er één.
Wensdenken Roy van Veen 6 jaar ago — 8 januari 2017 Hij was amper 20 jaar oud en stond in de rij voor een vrachtauto die hem terug naar voren zou brengen. Naar voren. Dat was wel het laatste waar hij op zat te wachten op deze koude dag in januari. Een maand waren ze hier. Eigenlijk nog iets minder, maar het voelde als een jaar. Sinds 16 december had hij nauwelijks geslapen en het doorlopend koud gehad. Een kilometer of 15 waren ze uiteindelijk teruggetrokken. Nu dus weer de andere kant op.
Podcast met Wim in ’t Hout: we beseffen steeds meer hoe fragiel de vrijheid is Derk Marseille 7 jaar ago — 7 mei 2016 PODCAST – Derk Marseille ontmoet Wim in ’t Hout, predikant van de Nederlandse kerk in Berlijn die afgelopen week bij de door de Nederlandse ambassade georganiseerde dodenherdenking op 4 mei in kamp Sachsenhausen een overdenking hield. De ‘veteranendominee’ vertelt over de betekenis van herdenken, zijn rol als oud-legerpredikant en gaat in op de vraag of de islam bij Duitsland hoort.
3 helden Roy van Veen 7 jaar ago — 4 mei 2016 Op 4 mei herdenken we alle slachtoffers die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Alle slachtoffers? Niet echt, want over het algemeen staan we niet stil bij de enorme offers die de Russen hebben gebracht voor ook onze vrijheid. Vanuit Berlijn staan we stil bij verhalen uit Sint-Petersburg, Minsk en Charkov.
Crystal meth maakt comeback onder Duitse managers Pieter Heijboer 7 jaar ago — 5 januari 2016 Duitsland heeft een bijzondere relatie met crystal meth. In de jaren ’40 hield de drug Wehrmacht-soldaten dagenlang op de been. Tegenwoordig is het geen ‘staatsproduct’ meer, maar vormt meth wel een groeiend probleem. Ook grijpen steeds meer managers naar iets anders dan koffie om de dag succesvol door te komen.