Baden-Württemberg bezoekt Noord-Brabant

De Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg ziet kansen in Noord-Brabant. Daarom bezoeken in het kielzog van de staatssecretaris Katrin Schütz (CDU, Economische Zaken) ondernemers, journalisten donderdag 10 november de provincie. Centraal staat innovatie in de mobiliteit.

Op het programma staat een bezoek aan de Hightech Campus in Eindhoven, NXP Semiconductors, Living Lab Eindhoven en de Automotive Campus in Helmond.

Dit liveblog is afgesloten. Volg Duitslandnieuws de komende weken voor achtergrondverhalen over de band tussen Noord-Brabant en Baden-Württemberg.

Bezoek in Brabant

12.22 uur:

12.12 uur:

 

12.01 uur:

Presentatie Rijkswaterstaat over monitoring wegennet in Nederland.

  • Vraag van Duitse delegatie: “Hoeveel snelwegen monitoren jullie?”
  • Antwoord: “Allemaal”.
  • Reactie delegatie: “Ooh!!”

Delegatie uit Duitsland erg onder de indruk van samenwerking tussen verschillende instanties zoals politie en Rijkswaterstaat.

“Wanneer PSV voetbalt, komt de politie naar de verkeerscentrale om de situatie te monitoren.”

11.40 uur:

10.52 uur:

Maurice Geraets is Senior Director Business Development Automotive bij NXP Semiconductors in Eindhoven. Hij vertelt waarom Baden-Württemberg belangrijk voor hem is.

“In Stuttgart hebben we een grote klant waarvan je de naam wel kunt raden, daar doen we erg veel zaken mee. Buiten de zakelijke overeenkomsten hebben we ook cultureel veel gemeen met Baden-Württemberg.”

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/maurice-gerearts-van-nxp-semiconductors

 

10.22 uur:

Handelsdelegatie pakt zo direct de bus naar de Automotive Campus in Helmond. Intussen al de eerste indrukken van de delegatie op Facebook:

Staatssecretaris Katrin Schütz (CDU, Economische Zaken): “Als land van autofabrikanten doen we er alles aan om ook in de toekomst de plek te zijn die mobiliteit aanvoert. Een beslissende factor hiervoor is dat we uitwisseling van onderzoek en technologie met onze Europese buren stimuleren.”

 

10.09 uur:

Dr. Matthias Pfriem: “Zeer onder de indruk van de businessstrategie van NXP Semiconductors. Ik heb het gevoel dat Nederlanders sneller nieuwe technologieën omzetten kunnen.

https://soundcloud.com/duitslandnieuws/matthias-pfriem-expert-mobiliteitssystemen-karlsruhe

 

09.50 uur:

 

09.45 uur:

Presentatie bij NXP Semiconductors zit er op. In het vragenrondje veel interesse vanuit de Duitse delegatie over het verbeteren van de mobiliteit binnen de stad. Vooral over hoe je de veiligheid kunt verbeteren door communicerende auto’s.
En natuurlijk vragen over privacy en kan het systeem gekraakt worden?

09.32 uur:

Files zijn een groot probleem in Stuttgart. Komt de oplossing uit Eindhoven?

09.21 uur:

09.05 uur:

 

8.42 uur:

De delegatie uit Baden-Württemberg is aangekomen bij NXP Semiconductors op de Hightech Campus in Eindhoven. Het Duitse bezoek krijgt een rondleiding door het NXP-Experience Lab. Hier draait het om connected cars, smart cars. Op dit gebied is NXP wereldmarktleider.

De delegatie uit Baden-Württemberg. Foto: Job Janssen
De delegatie uit Baden-Württemberg. Foto: Job Janssen

Deelnemers delegatie

Maak kennis met innovators uit Baden-Württemberg

  • Franz Loogen, directeur van het Landesverband Elektromobilität und Brennstofftechnologie Baden-Württemberg
  • Andreas Geldner, vooraanstaand blogger over innovatie en journalist uit Stuttgart
Weet je dankzij dit artikel meer over Duitsland? Deel het met je collega's en vrienden:

Artikel door:
Baden-wuerttemberg BOMBrabant
E-mobil_rz_mindest_oz_cmykWURTTEMBERG Elektromobilitat
Brabant en Baden-Württemberg behoren tot de meest innovatie regio’s van Europa, onder meer op het gebied van smart en green mobility. Provincie Brabant en deelstaat Baden-Württemberg werken reeds jaren samen aan de ontwikkeling van smart en green mobility door kennisuitwisseling en het verbinden van bedrijven en kennisinstellingen uit beide regio’s. Het inkomende bezoek van bestuurders en ondernemers uit Baden-Württemberg aan Brabant in november is een goed voorbeeld hiervan.

Duitslandnieuws logo

Duitslandnieuws beheert sinds 2013 de grootste Nederlandstalige community van mensen en bedrijven die zich zakelijk met Duitsland bezighouden. Met bijna 4.000 verhalen in 7 jaar tijd wist Duitslandnieuws een uniek netwerk aan partners en lezers op te bouwen.